Články

Úvod do stravy

09.05.2011 22:29
  Naše chuťové buňky chtějí to, co přijímaly po celý život. Jinými slovy to, k čemu byly vychovány, na co si zvykly. Proto jíme knedlo vepřo zelo nebo buchtičky se šodó, ikdyž nám třeba nedělají tak úplně dobře, ale prostě na to máme chuť. Také pro tento důvod je důležité, co dáváte svému...

—————

Zásaditá strava

10.05.2011 12:02
Z hlediska zásadité stravy se můžeme na všechny potraviny dívat buď jako na kyselé a nebo zásadité. Výsledný efekt (neboli biochemickou reakci) jaké má tato příjmutá potravina na náš organismus nazýváme zásodotvorností nebo kyselinotvorností a to podle toho, zda v důsledku jejího trávení vznikají...

—————

Vařené versus Raw

18.09.2014 09:16
V posledních letech se Vitariánství neboli Raw food stalo velmi populární. Jak většina z vás ví, jde o konzumaci tepelně neupravené stravy (do  40'C), která má i různé "podkategorie", jako frutariánství. Poslední dobou jakoby určitý okruh společnosti říkal: kdo není na raw, tak není in! Tento...

—————


Kategorie


Kontakt

Kateřina Harapesová

Praha 8

prosím použijte jako první kontakt email