Tipy jak se alkalizovat

ZELENÉ POTRAVINY

Patří sem především mladé výhonky rostlin (nejčastěji mladý ječmen, pšenice..), mořské řasy jako spirulina nebo chlorela, ale také zelenina a jiné rostliny. Důvodů proč začít užívat zelené potraviny je mnoho, ale snadnou a rychlou alkalizaci organizmu považuji za jednu z nejdůležitějších. Navíc si doplníte vitamíny, minerály a stopové prvky v takové míře, že vám to nejen pokryje denní spotřebu, ale také si můžete jednoduše doplnit i vyprázněné rezervy organizmu.

Jak  sám název napovídá, podstatnou složkou je právě chlorofyl (zelené barvivo), které je vlastně taková přeměněná sluneční energie a to je palivo na které "jedeme" všichni, a s námi i všechen ostatní život na této planetě. Požíváním těchto potravin do sebe dostáváte velké množství sluneční energie, která dodává vitalitu na mnoha úrovních, na té úrovni fyzické je to hlavně v důsledku zvýšeného okysličení krve.

Zelené potraviny nejraději doporučuji na míru, každý organismus má své specifické požadavky a minulost.

 

JEDLÁ SODA

Soda bicarbona (chemicky NAHCO3) je jeden z velmi dostupných způsobů jak se alkalizovat, jinými slovy, neutralizovat kyseliny a dostat své pH opět do rovnováhy. Její největší předností je především rychlost účinku, tzn. použití v "akutních" situacích. Je jí ale možné (v menších dávkách) užívat i dlouhodobě a to především proto, že soda bicarbona je přímou součástí našeho organizmu a tělo ji samo používá k neutralizaci vznikajících kyselin. Z hlediska zásadité výživy, soda pouze neutralizuje, ale nedoplňuje žádné minerály.

Použití: Soda se může použít mnoha způsoby.

1)Ten nejčastější je rozpustit čtvrt čajové lžičky ve sklenici vody, DŮKLADNĚ ROZMÍCHAT! a vypít. Můžete přidat citrónovou štávu nebo sodu rozmíchat v jakémkoliv jiném nápoji. Důležitá zásada: takovýto nápoj pijte 1 hodinu a více před nebo po jídle! Tělo potřebuje na trávení potravy kyselé prostředí žaludku (kyselina chlorovodíková), takže zneutralizování této kyseliny v době jídla je silně nežádoucí a způsobí přesný opak, než čeho jsme chtěli docílit. Potrava se správně neztráví a výsledek bude na naše tělo opět okyselující, protože neztrávená potrava=okyselující potrava.

2)Soda je výborný pomocník v péči o tělo. Použít ji můžete do koupelí a na obklady. Dělá zásadité pH, což je přesně to, co tělo potřebuje. Pokožka se v zásaditém pH lépe hojí, čistí, regeneruje a udržuje si svůj ochranný film. V tomto směru jsou jednoduché a žádoucí časté koupele nohou se solí a jedlou sodou. Stačí k tomu umyvadlo, dvě lžíce mořské nebo himalájské soli a dvě lžíce sody. Teplota vody by neměla přesáhnout 39'C (pokud trpíte cévními problémy- do 30'C!) a nohy kartáčkem průběžně očištujeme. Tělo začne přes kůži vylučovat kyseliny do lázně a tím se čistit. Nohy jsou naše "druhé ledviny", takže proto jsou pro tento účel nejvhodnější.

3)Domácí použití. Soda se pro své baktericidní účinky hodí na čištění a dezinfekci prakticky čehokoliv. Já ji ráda používám na čištění zejména zeleniny a ovoce, ale použít ji můžete opravdu na cokoliv, také při zahradničení a pracích na domě. O použití na tyto účely vyšly celé knihy a pokud máte zájem dělat věci ekologickou cestou, doporučuji si některou z nich pořídit!

Úžasných použití je mnoho a mnoho a pokud se chcete dozvědět více, můžete navštívit některou z mých přednášek, navštívit mě osobně nebo se občas na stránky vrátit (postupně budu tipy rozšiřovat).

 


Kategorie


Kontakt

Kateřina Harapesová

Praha 8

prosím použijte jako první kontakt email