09.05.2011 22:29
Naše chuťové buňky chtějí to, co přijímaly po celý život. Jinými slovy to, k čemu byly vychovány, na co si zvykly. Proto jíme knedlo vepřo zelo nebo buchtičky se šodó, ikdyž nám třeba nedělají tak úplně dobře, ale prostě na to máme chuť. Také pro tento důvod je důležité, co dáváte svému dítěti na talíř!
Změnit stravovací návyky vypadá obtížně, ale nemusí tomu tak být, protože:
1) Tělo má 7x větší schopnost regenerace než degenerace
= i jakákoliv...
10.05.2011 12:02
Z hlediska zásadité stravy se můžeme na všechny potraviny dívat buď jako na kyselé a nebo zásadité. Výsledný efekt (neboli biochemickou reakci) jaké má tato příjmutá potravina na náš organismus nazýváme zásodotvorností nebo kyselinotvorností a to podle toho, zda v důsledku jejího trávení vznikají kyseliny nebo zásady! Tato zásaditost a kyselost je měřena pomocí stupnice pH, které může být od 0 do 14, kde hodnoty pod 7 udávají kyselé pH a hodnoty vyšší 7 pH zásadité.
Čím kyselejší náš...